Owner of SoulHunterz International Manipulate Customers, Crew

https://www.facebook.com/pages/Soulhunterz-International-Production/259877690789040

https://www.facebook.com/pages/Soulhunterz-International-Production/259877690789040

https://www.facebook.com/soulhunterz.angah

https://www.facebook.com/soulhunterz.angah

Good day R1C,

I’m a personal assistant owner of production company called the Soulhunterz International a self-proclaimed paranormal organization that is not registered therefore I need to expose their dark secret, Angah Soulhunterz the self-proclaimed director of the so-called company has been making profit by manipulating his victims into becoming a subject at any potential haunted location while recording the entire events of the victims getting possessed & producing DVD titled “Pakaton” which will be sold at bazaar Geylang every year, victims was make to sign up indemnity form declaring that if death occur during the film recording they will not be held responsible.

He manipulated all his victims by portraying convincing words & expression that he is financially stable in the pretext that he is a property developer in overseas which are all just lies & this is a video to back up my statement of truth.

I do have screenshot & police report concerning my valuable items getting stolen by Soulhunterz but the police classify it as personal dispute aside from Soulhunterz victimizing the Malay community, the best evidence is to get a volunteer for trial just to evaluate on the entire situation because none of the crews nor fans ever remain since 2006 due to bad conflicts after realizing we have been taken advantage which also include our local music celebrity, Elfee Ismail whom has been defamed by Angah Soulhunterz thru media magazine.

policereport_Soulhunterz_1

policereport_2

This is the police report which I lodged against Soulhunterz.

This is the text message evidence sent by his crew named “Helmi Soulhunterz”.

helmisoulhunterz

The self-proclaimed director whom promised all his crews that they will become a local movie stars in a horror movie title “Arau” since 2012 but no result up till today.

That’s me back in 2012 back at bazaar Geylang promoting for Soulhunterz Pakaton 2 DVD, honestly I do felt very guilty concerning all those victims whom has been possessed, 2012 victims managed to exceed more than 4 hours in the challenge but only received $100 cash reward & a replica Luminox wrist watch for risking their lives.

Angah_Soulhunterz_2

 

Soulhunterz

Angah Soulhunterz even threatened to sue me by hiring Rudy Marican for exposing him but so far no lawyer letter for almost 3 months, every year you will be witnessing brand new fans & crews because it will take them a few months to realize that they have been manipulated including myself.

A sample of Soulhunterz Pakaton which means “Pernampakan” in Malay.

Saiful Saad he is operating under a unregistered company name “Soulhunterz Computer Clinic” located at Blk 6A Woodlands Centre Road.

This year he will be promoting Pakaton DVD & setting up a haunted house charging $2/entry a.k.a “House Of Unknown”, opposite of Paya Lebar Singpost.

I’m speaking up the truth & nothing to fear, he even harassed me at my previous workplace for walking off from Soulhunterz with an excuse that he just wanted his company mobile which was in my possession at that point of time.

Last few days I have reported his unlicensed DVD distribution at bazaar Geylang thru MDA hotline & I will also report him to MUIS for their sorcery activity in public.

Authored by Elfie De Souza

letters to R1C banner

YOUTUBE: youtube.com/user/rilek1corner

FACEBOOK: facebook.com/rilek1corner

TWITTER: twitter.com/Rilek1Corner

WEBSITE: rilek1corner.com

EMAIL: [email protected]

FEEDBACK: rilek1corner.com/hubungir1c/

10 Comments

  1. wan

    To whom it may concern..ada yg tak puas jumpa la..dari kau post ni mcm..nampak sgt kau nak jatuhkan org..satu try tak dpt kau try ni so nampak kan kau takde modal nak kenakan org…nampak sgt tipu..kalau betul satu kali kau cakap je pasti dia da jatuh…jadi islam..jumpa kalau tak suka atau ada hutang ke apa ke..be professional..

    Reply
    1. Rider Pizza Defrance

      i uSed to be called Uda Soulhunterz…..this is true…duit aku pun kene saup 140$ for the cargo pants???…siallah aku bukan budak bodoh siol…perjanjian mcm2…tapi dah bayar cuma dapat seluar??…kau ckp dgn Angah…ni Budak yang kasi budaki2 soulhuntersz makan free pizza….die mesti knal…dah lah tak sedar diri nak menipu aku…kami bukan bodoh…hanya berdiam memerhatikan kebodohan seseorg mencuba memperbodoh kan orang lain…Tkmo step mana pey kebal dgn sebatang rokok yang menyala dicucuk kan pada Lidah…dan pisau blade yang tumpul tu ok…jgn kasi malu Boyan lah…tu trick adik2 lah bhai…Angah hahaha…pandai kau kan…dgn kita kau lunchiawei KAKCHIK wujud,hahah depan dorg kau pijak semut hentak2 pun semut tak mati kan…ahahaha….

      Reply
    2. Usulludin

      Oh kumpulan bahalol ni..
      Penipu.penyangak.takde maruah punya Melayu Islam.

      Konon ada “Ustaz” boleh panggil roh dan jin abeh nak rasuk orang?
      Itu bukan Ustaz, itu tukang sihir ilmu hitam.
      Kurafat.
      Ni lagi satu ni kluarkan DVD crita haram di sisi Islam.
      Ni dvd geng wujud, geng alam kubur..mengarot.
      Kalau ade hantu, asal lain bangsa lain hantu?
      Padahal itu semua jin dan syaitan.

      Tak malu! Tahun 2013, bazaar Ramadhan, gerai makcik di sebelah gerai “rumah hantu” Soulhunterz sedang laungkan AL-QURAN, gerai drg sebok laungkan ketawa dan bunyi2 syaitan..

      TAHUN 2014 di bazar ramadhan pun masih buat lagi!!
      Taubat lah segera!
      Tak hormat bulan Islam, tak hormat bangsa melayu!! Tak hormat sucinya Islam!!
      Biadap!!

      Reply
      1. Baby

        Ape kene mengena rumah hantu dengan tak hormat suci nye islam eh? Cuba terangkan.. Ni la manusia tak pandai nak pandai pandai.. Dorang byr Sewa untuk buat rumah hantu tu sekadar hiburan. Bukan kurafat atau syirik pon. Kalau nak masok.. Taknak masok takde org paksa.. Tlg la jadi melayu jangan otak kayu.. Islam tak akan jatohkan sesama islam… Mangkok la kau..!!

        Reply
  2. Sepaktakraw

    salam bros and sistas. siapa yg tak kenal dgn epul…budak woodlands dulu skolah dekat fuchun sec. satu woodlands dah tahu perangai wakerak dia yg tak habis habis cakap macam champion. tanya lah sesiapa, bebual world ..Cuma sayang kalau balajar tinggi mungkin bole jadi lawyer. Hakikatnya, blajar tak tinggi jadi hanya setakat boleh menipu orang yg lemah. eh dulu kau banyak simpan mantra dalam robok kan, nanti kalau aku cakap korang kata stereotype. Dulu matair kau semuanya jambu jambu, tapi tak paham macam mana bole melekat dekat kau yg mata selalu tembel ni. biasalah orang pakai barang selalu macam gini, tapi barang kau tak melekat lama. sendiri mau tengok hidup kau yg tunggang langgang. Jgn tipu orang, taubat lah. kubor mau mari, bila mau steady?

    Reply
    1. barangbaik

      Sepaktakraw – ni epul mane nie? Nk tau jugak.. Haha!

      Reply
      1. Sepaktakraw

        @barangbaik – muka macam mat tembel gitu ada satu je dekat Fuchun sec dulu…sejak bila dia ada kembar pulak. selama aku kenal sampai dah tua bangka ni pon tak pernah umur dengar dia ada kembar…sekejap kuda kepang..sekejap kompang…sekejap dikir…macam macam

        Reply
  3. Anonymous

    Hmmm.. Somewhere back in 2010 i knew him. He lied of not being attached but infact he is. And how i knew, his own crew told me. So i am not surprise he is capable of lying to many more things. Berbual pon memang world. Harap2 allah ampunkan dosa dia dan dibukakan pintu taubat buatnyer.

    Reply
  4. Usulludin

    Oh kumpulan bahalol ni..
    Penipu.penyangak.takde maruah punya Melayu Islam.

    Konon ada “Ustaz” boleh panggil roh dan jin abeh nak rasuk orang?
    Itu bukan Ustaz, itu tukang sihir ilmu hitam.
    Kurafat.
    Ni lagi satu ni kluarkan DVD crita haram di sisi Islam.
    Ni dvd geng wujud, geng alam kubur..mengarot.
    Kalau ade hantu, asal lain bangsa lain hantu?
    Padahal itu semua jin dan syaitan.

    Tak malu! Tahun 2013, bazaar Ramadhan, gerai makcik di sebelah gerai “rumah hantu” Soulhunterz sedang laungkan AL-QURAN, gerai drg sebok laungkan ketawa dan bunyi2 syaitan..

    TAHUN 2014 di bazar ramadhan pun masih buat lagi!!
    Taubat lah segera!
    Tak hormat bulan Islam, tak hormat bangsa melayu!! Tak hormat sucinya Islam!!
    Biadap!!

    Reply
  5. angah

    Assalammualaikum…thank you for all comment…hmmm kalau sesiapa yg ada masalah datang jumpa muka…jgn sembunyi belakang tembok…hidup biar ada pendirian sendiri kalau tak tahu mana betul atau salah jgn terus hembus..yang musuh belakang selimut jom jumpa ckp depan muka….elfie jus wait for your stand from court magistrate charge…n for those wanna be involve keep commenting alrite..jus a reminder…..thank you..
    Salam Ramadhan…Hari baik bulan baik buatlah pahala diri sendiri jgn sibuk menjaga tepi kain org…Manusia takkan pernah sempurna..ingat tu…yg mana cakap pasal kubur..adakah kubur anda dah terjaga rap??subhanallah…

    Reply

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *