If Your Son Was Born On ‘Eagle Express’, Would You Name Him ‘Mohd Eagle’?

KUALA LUMPUR: Gara-gara isteri beliau bersalin dalam bas bernama Eagle Express, rakan-rakannya berseloroh, apa kata berikan nama anak lelakinya itu ‘Mohd Eagle’!

Mujur pemandu bas Eagle Express itu, Muhammad Ikhsan Ismail, 45 tahun, berkata beliau tidak akan menerima ‘saranan’ nakal rakan-rakannya itu dan belum memutuskan nama yang akan diberikan kepada anaknya.

Menceritakan kejadian pada 18 Januari lalu itu kepada akhbar Harian Metro, beliau berkata apabila isterinya, Noridayu Ali, 29 tahun, rasa sakit hendak bersalin, beliau membawanya menggunakan bas dari rumahnya di Rawang, Selangor, ke Hospital Sungai Buloh.

Bagaimanapun, isterinya itu bersalin di tempat duduk belakang bas yang dipandunya itu pada 1.45 petang, sebelum sempat tiba di hospital.

“Saya terpaksa berhentikan bas di tepi jalan bila isteri panggil saya, dan terkejut tengok bayi dah keluar.

“Kelam kabut saya waktu itu dan terpaksa terus memandu ke bahagian kecemasan walaupun jalan sempit nak masuk dengan bas,” kata Encik Muhammad Ikhsan kepada Harian Metro.

Menurutnya, beliau lalu membunyikan hon dan memaklumkan isterinya sudah bersalin dalam bas.

Malah, menurut Harian Metro, gambar isterinya setelah melahirkan bayi lelaki mereka di dalam bas itu menjadi viral di Facebook.

(Gambar: Facebook/Saya Orang Johor)

Encik Muhammad Ikhsan berkata meskipun dilahirkan pada usia tujuh bulan, bayinya yang seberat 2.26 kilogram itu, serta isterinya, dalam keadaan sihat dan selamat.

Source: http://berita.mediacorp.sg

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *